Flexibel verlonen

De war-on-talent is volop aan de gang. 
Werknemers verwachten een geoptimaliseerd loonpakket, op maat van hun individuele noden. 

Ook als KMO kan je het verschil maken. 

Lees meerDownload de gids flexibel verlonen

Wat is flexibel verlonen?

Een flexibel verloningsbeleid houdt rekening met de persoonlijke interesses van werknemers, alsook met de ambities van het bedrijf. 

Met een flexibel verloningsbeleid schep je als KMO een wettelijk en werkbaar kader waarin je werknemers zélf (een deel van) hun loonpakket kunnen samenstellen.

Download de gids flexibel verlonen

Waarom flexibel verlonen?

De essentie van een slim verloningsbeleid is het vinden van een win-win voor werknemer én werkgever. 

Een slim verloningsbeleid komt immers tegemoet aan de individuele noden van je werknemer, zonder dat het een krater in je begroting achterlaat. 

Wat als nét dat die ene topper veel belang hecht aan die klassewagen of die extra gezondheidsverzekering? Via een slim verloningsbeleid toon je engagement zonder een verhoging van je loonkosten.

Hoe start ik?

Hoe start je als werkgever met flexibel verlonen?

Een geïnformeerd man is er twee waard.

Om met flexibel verlonen te starten moet je eerst weten wat er wél en niet mogelijk is. 

Hoe ziet mijn huidig loonpakket eruit? Hoe past een cafetariaplan of mobiliteitsbudget hierin? Kan ik een deel van het loon flexibel laten invullen? 

Download onze salarisgids en kom helder en praktisch te weten wat jouw opties zijn. Of stel al je vragen rechtstreeks aan een Payflip expert!

Download gids flexibel verlonenVraag Payflip om hulp

Dé gids flexibel verlonen

"Gesterkt door de ‘on demand’ ervaring van hedendaagse spelers als Netflix en Spotify, verwachten ook werknemers meer en meer “à la carte” te kunnen verloond worden. Meer dan 70% van werknemers geeft het belangrijk te vinden om zélf hun loonpakket te kunnen samenstellen."
Download de gids flexibel verlonen

Onze blogs over slim verlonen