o2o fietsleasing

Op deze pagina vind je alle vragen omtrent

o2o fietsleasing

. Vind je toch het antwoord niet op je vraag? Gebruik de chat rechts onderaan om je vragen rechtstreeks aan de Payflip medewerkers te stellen!

Hoe werkt het? 

Waar kan ik terecht om een fiets te vinden?

Drop down pijl

Bij o2o heb je keuze uit ruim 800 fietshandelaars door het hele land. Via o2o kies je je fiets dus bij een fietshandelaar naar keuze. Dit kan de lokale fietswinkel om de hoek zijn, maar ook een speciaalzaak ergens anders in het land.

Alle dealers vind je hier.

Staat jouw favoriete handelaar niet in de o2o lijst?

Drop down pijl

Wil jij je fiets bestellen bij een fietshandelaar die nog niet op de o2o lijst staat? Dat kan!

Het o2o partnernetwerk groeit elke dag. Het enige wat jij moet doen, is langsgaan bij je favoriete handelaar, je fiets uitkiezen en hiervoor een offerte vragen. Zodra o2o via jou de offerte heeft ontvangen, nemen ze contact op met de handelaar en starten ze met hem of haar een samenwerking op. Let wel, de opstart van een nieuwe samenwerking neemt ongeveer twee weken in beslag.

Welke fiets kan ik kiezen?

Drop down pijl

Bijna alle types, merken en modellen zijn mogelijk bij o2o!

Je gaat langs bij één van de lokale o2o fietshandelaren in België. Zij zijn partner van het o2o open netwerk waar je zelf ook jouw favoriete fietshandelaar aan kan toevoegen, mocht hij nog geen o2o partner zijn.

Bij de fietshandelaar kan je dan kiezen uit elektrische fietsen, speed pedelecs, stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes, plooifietsen, (e-)bakfietsen, enz. Ook de online merken Canyon en Cowboy zijn mogelijk.

Met zo’n ruim aanbod kan het kiezen moeilijk zijn. Laat je begeleiden door de o2o Fietswijzer. Zo kom je jouw ideale fietstype te weten. Bovendien krijg je extra tips en advies.

Weet je al welke fiets je wil? Vraag dan meteen een digitale offerte bij jouw gewenste fietshandelaar of ga langs bij jouw ideale fietshandelaar.

Kan ik de leaseprijs simuleren voor ik definitief een keuze maak?

Drop down pijl

Zeker! Vanuit de myo2o tool kan je bij stap 3 “je bijdrage berekenen”. Vul hier de gegevens van je gewenste fiets in. Vervolgens checkt o2o bij Payflip of je voldoende budget hebt. o2o berekent vervolgens ook de leaseprijs voor jou.

Wat doe ik wanneer ik een fiets gevonden heb?

Drop down pijl

Als je je ideale fiets gevonden hebt en tevreden bent over de prijs, kan je je fiets aanvragen in de myo2o tool. Hiervoor moet je eerst een offerte aanvragen bij je fietshandelaar. Deze checklist kan je helpen bij het opvragen van een offerte bij jouw fietshandelaar. De offerte kan je vervolgens opladen in de myo2o tool.

Eens je je fiets hebt aangevraagd, zal o2o de offerte nakijken. De aanvraag voor je fiets wordt op dit moment automatisch naar de Payflip tool verzonden.

Eens o2o je aanvraag voor je fiets heeft goedgekeurd, ontvang je een mail en kan je je keuzes in de Payflip tool definitief indienen.

Wanneer je manager vervolgens je keuzes heeft goedgekeurd kan je aan de leasing beginnen!

Kan ik de leaseprijs van o2o nog weigeren?

Drop down pijl

Als o2o je een voorstel doet voor een leaseprijs, kan je dit altijd nog weigeren. Heb je je al een prijsvoorstel ingediend in de o2o tool? Verwijder dan simpelweg de keuze in je Payflip tool, de aanvraag zal automatisch gestopt worden.

Moet ik mijn keuze ook in de Payflip tool bevestigen?

Drop down pijl

Ja! Vergeet zeker niet je keuzes in te dienen in de Payflip tool.

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Praktisch...

Wat met verzekering en onderhoud?

Drop down pijl

In de myo2o tool kan je zelf je onderhoudspakket kiezen. Welk onderhoudspakket kies je best?

Dit is afhankelijk van het gebruik, het type fiets en de mate waarin je graag zelf aan je fiets sleutelt.

Wanneer je een gewone stadsfiets kiest, is een jaarlijks servicebudget van € 100  vaak al voldoende.

Kies je voor een elektrische fiets, ga je al sneller € 175  nodig hebben om jouw fiets te onderhouden/herstellen.

Voor een speed pedelec raadt o2o zeker + € 200  aan als servicebudget.

Aangezien je ook jouw servicebudget fiscaal voordelig leaset mag je ruim kiezen. Bovendien spaar je jouw jaarlijks servicebudget op gedurende de hele leaseperiode. Meer weten? Lees hier hoeveel een fietsonderhoud voor jouw leasefiets ongeveer kost.

Welke opties en accessoires kan ik leasen bij mijn fiets?

Drop down pijl

Sowieso is het verplicht een slot met veiligheidsklasse ART (met minimaal 2 sterren) mee te leasen bij een o2o leasefiets. Zo’n slot moet dan ook op de offerte van jouw fiets vermeld staan. De fiets dien je altijd op slot te zetten en in de mate van het mogelijke te verankeren aan een fietsenstalling of een andere vaste inrichting.

Daarnaast kan je allerlei opties (klikpedalen…) en accessoires (helm, fietstassen, fiets-gps…) voordelig mee-leasen. Enkel fietskledij is nooit toegelaten.

Deze checklist kan je helpen bij het opvragen van een offerte bij jouw fietshandelaar.

Wordt de fiets meteen mijn bezit?

Drop down pijl

Nee. Belangrijk om te weten is dat de fiets het bezit blijft van o2o tot de leasingperiode voorbij is. Wanneer de leasingperiode voorbij is, kan je de fiets aankopen voor 16% van de oorspronkelijke waarde. Op het einde van je contract ontvang je een aankoopvoorstel van o2o. Je kan zelf kiezen of je hierop ingaat. Dit is niet verplicht.

Wat gebeurt er na de leasingperiode?

Drop down pijl

Wanneer de leasingperiode voorbij is, kan je de fiets aankopen voor 16% van de oorspronkelijke waarde. Op het einde van je contract ontvang je een aankoopvoorstel van o2o. Je kan zelf kiezen of je hierop ingaat. Dit is niet verplicht.

Wat als ik uit dienst treed bij mijn werkgever?

Drop down pijl

Wat er gebeurt als je uit dienst treedt bij je werkgever vind je terug in de cafetariaplan policy. Deze kan je vinden in de Payflip tool onder ‘Documenten’.

Kan ik 2 fietsen tegelijkertijd kiezen?

Drop down pijl

Je kan geen 2 fietsen nemen via het cafetariaplan.

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Mijn portefeuille...

Wat is het voordeel van een fiets op te nemen via mijn 13e maand?

Drop down pijl

Het opnemen van een fiets heeft heel wat voordelen. Ten eerste geeft je werkgever je de mogelijkheid om uit een ruim assortiment aan fietsen je keuze te maken.

Daarnaast is er ook het financiële voordeel. Zoals je kan lezen in deze blog, betaal je 3 soorten bijdrages op je loon:

  • Sociale bijdragen door de werkgever
  • Sociale bijdragen door de werknemer (jij dus)
  • Belastingen door de werknemer (jij dus)

Zo betaal jij met je brutoloon de sociale bijdragen werknemer én belastingen werknemer. Maar wat je niet ziet, is dat er daar bovenop ook door de werkgever nog sociale bijdragen moeten betaald worden.

In je cafetariaplan bestaat je budget uit de volledige werkgeverskost (dus inclusief alle bijdragen). Kies je voor een fiets, dan moet je geen sociale bijdrages en belastingen betalen op dat deel van je 13e maand. Je voordeel is dus meer dan 90% van de waarde van de fiets.

Geldt er een voordeel van alle aard voor de leasefiets?

Drop down pijl

Er geldt geen voordeel van alle aard indien de fiets regelmatig wordt gebruikt voor het woon-werkverkeer. Er wordt over het algemeen aanvaard dat 20% van het woon-werkverkeer met de leasefiets moet worden afgelegd.

Heeft deze keuze een impact op mijn pensioen of andere sociale rechten?

Drop down pijl

De eindejaarspremie inzetten voor terugbetaling pensioensparen, IT, fiets en ziekteverzekering heeft inderdaad een invloed op de opbouw van sociale rechten. Deze houden immers allemaal (behalve IT) een vrijstelling in voor de werknemer om 13,07% RSZ bijdragen te betalen (bijdrage op loon).

Deze bijdrage van 13,07% bestaat uit 7,5% voor de ‘pot pensioen’, 4,70% voor de ‘pot’ ziekte en invaliditeit’ en 0,87% voor de ‘pot werkloosheid’. Elke ‘pot’ kent zijn plafonds. Dit zijn maximumbedragen waarbovenop geen rechten meer opgebouwd worden. Voor pensioenen is dat bij een brutoloon van zo’n EUR 5 000 per maand, voor ziekte en invaliditeit is dat ongeveer EUR 3 700 per maand en voor werkloosheid is dat ongeveer EUR 2 700 per maand.

Het is aan jou als werknemer om in te schatten of het financieel voordeel dat je doet met één of meerdere keuzes te maken in het plan, dit (minimale) verlies aan de opbouw van rechten waard is.

Voor de volledigheid:

– de keuze voor vakantiedagen laten de opbouw van sociale rechten onverlet (omdat het loon wordt doorbetaald, met alle inhoudingen vandien).

– aan de opbouw van vakantiegeld wordt niet geraakt, daar de eindejaarspremie niet behoort tot de basis voor berekening van het vakantiegeld.

Wat is het 'voordeel versus cash' in de tool?

Drop down pijl

Het voordeel versus cash in de tool duidt aan hoeveel je netto meer overhoudt van je 13e maand door een bepaalde keuze te maken in je cafetariaplan.

Dit voordeel komt voort uit het feit dat je voor de meeste voordelen in het cafetariaplan minder sociale bijdragen en belastingen moet betalen dan op cash.

Van waar komt mijn budget?

Drop down pijl

Je budget komt uit je dertiende maand. Je dertiende maand is een extra maand brutoloon dat je krijgt op het einde van elk jaar. Deze 13e maand wordt echter snel belast aan het hoogste belastingtarief van 53,50%, waardoor er van deze premie weinig overblijft.

Je budget is eigenlijk de zogenaamde werkgeverskost van deze dertiende maand.

Zoals je kan lezen in deze blog, betaal je 3 soorten bijdrages op je loon:

  • Sociale bijdragen door de werkgever
  • Sociale bijdragen door de werknemer (jij dus)
  • Belastingen door de werknemer (jij dus)

Zo betaal jij met je brutoloon de sociale bijdragen werknemer én belastingen werknemer. Maar wat je niet ziet, is dat er daar bovenop ook door de werkgever nog sociale bijdragen moeten betaald worden.

In je cafetariaplan bestaat je budget uit de volledige werkgeverskost (dus inclusief alle bijdragen).

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Zie je je vraag hier niet staan?

Laat het ons weten!