Op deze pagina vind je alle vragen omtrent
. Vind je toch het antwoord niet op je vraag? Gebruik de chat rechts onderaan om je vragen rechtstreeks aan de Payflip medewerkers te stellen!
Kies in de Payflip tool het aantal extra vakantiedagen dat je wil opnemen.
De gekozen vakantiedagen zullen in je HR-systeem worden opgenomen.
Doorheen het kalenderjaar zal je deze extravakantiedagen dan kunnen opnemen zoals je een normale vakantiedag opneemt. Op de dag zelf krijg je een normaal loon.
Vanaf dat je werkgever je keuzes goedkeurt, kan je je vakantiedagen opnemen. Je kan je vakantiedagen opnemen gedurende het hele kalenderjaar waarvoor je de extra vakantiedagen kiest.
Wanneer de gekozen vakantiedagen niet volledig zijn opgenomen vóór het einde van het kalenderjaar, wordt het brutobedrag dat overeenstemt met de niet-opgenomen vakantiedagen, betaald als saldo eindejaarspremie in de maand waarin de eindejaarspremie wordt betaald.
Nee. Wanneer de gekozen vakantiedagen niet volledig zijn opgenomen vóór het einde van het kalenderjaar, wordt het brutobedrag dat overeenstemt met de niet-opgenomen vakantiedagen, betaald als saldo eindejaarspremie in de maand waarin de eindejaarspremie wordt betaald.
Naast de positieve impact op je gezondheid, privéleven en productiviteit, heeft de keuze voor extra vakantiedagen geen enkele negatieve impact op je portefeuille: je wordt immers doorbetaald tijdens deze extra vakantiedagen.
Deze keuze heeft geen enkele impact op je sociale rechten! Je betaalt immers nog steeds al je sociale zekerheidsbijdragen aan de volle pot gedurende deze extra vakantiedagen.
Je budget is de kost voor de werkgever van je eindejaarspremie. Je eindejaarspremie (‘dertiende maand’) is een extra maandloon dat je krijgt op het einde van elk jaar. Deze eindejaarspremie wordt echter zodanig hoog belast, dat er minder dan de helft van overblijft.
Zoals gezegd hierboven bestaat je budget uit de kostprijs van de werkgever voor jouw eindejaarspremie. Dit is je bruto maandloon vermenigvuldigd met ongeveer 1,27.
Waarom 1,27? Je werkgever dient immers een percentage rond de 27% te betalen als sociale bijdrage bovenop jouw loon. Dit bedrag, de werkgeverskost van je eindejaarspremie, wordt nu dus volledig voor jou ter beschikking gesteld om te spenderen in de tool.
Meer weten over brutoloon, nettoloon en werkgeverskost? Klik hier.
Het voordeel versus cash in de tool duidt aan hoeveel je netto meer overhoudt van je dertiende maand door een bepaalde keuze te maken in je cafetariaplan.
Dit voordeel komt voort uit het feit dat je voor de meeste voordelen in het cafetariaplan minder sociale bijdragen en belastingen moet betalen dan op cash.
Zie je je vraag hier niet staan?
Laat het ons weten!Slim verlonen op maat van KMO's.
Payflip BV
BTW 0746.748.857
info@payflip.be
+32 495 90 52 89
Edekestraat 44
9800 Deinze