Cyclobility

Op deze pagina vind je alle vragen omtrent

Cyclobility

. Vind je toch het antwoord niet op je vraag? Gebruik de chat rechts onderaan om je vragen rechtstreeks aan de Payflip medewerkers te stellen!

Hoe werkt het? 

Hoe registreer ik mij voor Cyclobility?

Drop down pijl

In de Payflip tool vind je de registratielink en je unieke code terug voor Cyclobility. Met deze link en de code kan je je aanmelden voor Cyclobility.

Wanneer je je aangemeld hebt, kan je aan de slag gaan om een fiets te kiezen in de Cyclobility webshop.

Waar kan ik terecht om een fiets te vinden?

Drop down pijl

Je kan je fiets vinden via de Cyclobility webshop. Wil je graag één of meerdere fietsen uittesten voor je ze via Cyclobility bestelt?

Je kan met Cyclobility een afspraak maken om de fiets in één van hun Cycling Stores uit te testen (in Gent of Kluisbergen). Je kan zelf een testmoment inplannen via dit formulier.

Kan ik mijn fiets eerst testen?

Drop down pijl

Jazeker! In de Cyclobility tool vind je de testdagen die je werkgever organiseert met Cyclobility. Zijn er geen testmomenten meer beschikbaar? Je kan altijd terecht in één van de Cycling Stores van Cyclobility (in Gent of Kluisbergen).

Je kan zelf een testmoment inplannen via dit formulier.

Wat als ik een fiets gekozen heb?

Drop down pijl

Wanneer je een fiets en verzekeringspakket gekozen hebt, dien je je keuzes in in de Cyclobility tool.

De maandelijkse leaseprijs van de fiets, die je ziet in de Cyclobility tool, vul je in in de Payflip tool. Payflip berekent vervolgens de impact op je budget.

Vervolgens moet je enkel nog je keuzes indienen in de Payflip tool. Je werkgever zal dan je aanvraag goedkeuren.

Wanneer je werkgever je aanvraag goedkeurt, zal je een email ontvangen van Cyclobility om het leasingcontract digitaal te ondertekenen.

Moet ik mijn keuze ook in de Payflip tool bevestigen?

Drop down pijl

Ja! Vergeet zeker niet de maandelijkse leaseprijs van je leasecontract in te vullen in de Payflip tool en je keuzes in te dienen.

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Praktisch...

Wat met verzekering en onderhoud?

Drop down pijl

Alle contracten die via Cyclobility worden afgesloten zijn standaard voorzien van een jaarlijkse onderhoudbeurt van je fiets. Deze onderhoudbeurt omvat:

 • Algemeen nazicht van de bevestigingen en aanspanningen
 • Controle van ketting, tandwielen, trapas en vervanging indien nodig
 • Controle remmen (remkabels/remblokjes) en vervanging indien nodig
 • Controle van spaak-en bandenspanning
 • Vervanging van buitenbanden indien nodig
 • Controle verlichting/reflectoren
 • Diagnose en update van het Bosch e-bike System

Daarnaast bevat het cyclobility ook een omnium verzekering voor diefstal en schade. Cyclobility is je aanspreekpunt voor problemen. Zij komen binnen de 24u met een oplossing; zo is iedere partij snel weer gerust.

Heb je technische problemen? Pechverhelping bij immobilisatie is 24/7 beschikbaar in België, Nederland en Luxemburg. Tot 15 km buiten de Belgische landsgrens maak je dankzij Cyclobility aanspraak op gerichte bijstand.

Wat als mijn fiets gestolen wordt?

Drop down pijl

Doe dan eerst aangifte bij de politie. Contacteer vervolgens Cyclobility. Zij zorgen ervoor dat je binnen de 24 uur een oplossing voorhande hebt.

Wordt de fiets meteen mijn bezit?

Drop down pijl

Nee. Belangrijk om te weten is dat de fiets het bezit blijft van Cyclobility tot de leasingperiode voorbij is. Wanneer de leasingperiode voorbij is, kan je de fiets aankopen voor 16% van de catalogusprijs. Op het einde van je contract ontvang je een aankoopvoorstel van Cyclobility. Je kan zelf kiezen of je hierop ingaat. Dit is niet verplicht.

Wat gebeurt er na de leasingperiode?

Drop down pijl

Wanneer de leasingperiode voorbij is, kan je de fiets aankopen voor 16% van de catalogusprijs. Op het einde van je contract ontvang je een aankoopvoorstel van Cyclobility. Je kan zelf kiezen of je hierop ingaat. Dit is niet verplicht.

Kan je accessoires bij je fiets leasen?

Drop down pijl


Ja, dat kan. Je vindt alle accessoires terug in de Cyclobility tool.

Wat als ik uit dienst treed bij mijn werkgever?

Drop down pijl

Wat er gebeurt als je uit dienst treedt bij je werkgever vind je terug in de fietspolicy die je ontvangt van je werkgever.

Kan ik 2 fietsen tegelijkertijd kiezen?

Drop down pijl

Je kan geen 2 fietsen nemen via het cafetariaplan.

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Mijn portefeuille...

Wat is het voordeel van een fiets op te nemen via mijn dertiende maand?

Drop down pijl

Het opnemen van een fiets heeft heel wat voordelen. Ten eerste geeft je werkgever je de mogelijkheid om uit een ruim assortiment aan fietsen je keuze te maken.

Daarnaast is er ook het financiële voordeel. Zoals je kan lezen in deze blog, betaal je 3 soorten bijdrages op je loon:

 • Sociale bijdragen door de werkgever
 • Sociale bijdragen door de werknemer (jij dus)
 • Belastingen door de werknemer (jij dus)

Zo betaal jij met je brutoloon de sociale bijdragen werknemer én belastingen werknemer. Maar wat je niet ziet, is dat er daar bovenop ook door de werkgever nog sociale bijdragen moeten betaald worden.

In je cafetariaplan bestaat je budget uit de volledige werkgeverskost (dus inclusief alle bijdragen). Kies je voor een fiets, dan moet je geen sociale bijdrages en belastingen betalen op dat deel van je 13e maand. Je voordeel is dus meer dan 90% van de waarde van de fiets.

Geldt er een voordeel van alle aard voor de leasefiets?

Drop down pijl

Er geldt geen voordeel van alle aard indien de fiets regelmatig wordt gebruikt voor het woon-werkverkeer. Er wordt over het algemeen aanvaard dat 20% van het woon-werkverkeer met de leasefiets moet worden afgelegd.

Heeft deze keuze een impact op mijn pensioen of andere sociale rechten?

Drop down pijl

De eindejaarspremie inzetten voor terugbetaling pensioensparen, IT, fiets en ziekteverzekering heeft inderdaad een invloed op de opbouw van sociale rechten. Deze houden immers allemaal (behalve IT) een vrijstelling in voor de werknemer om 13,07% RSZ bijdragen te betalen (bijdrage op loon).

Deze bijdrage van 13,07% bestaat uit 7,5% voor de ‘pot pensioen’, 4,70% voor de ‘pot’ ziekte en invaliditeit’ en 0,87% voor de ‘pot werkloosheid’. Elke ‘pot’ kent zijn plafonds. Dit zijn maximumbedragen waarbovenop geen rechten meer opgebouwd worden. Voor pensioenen is dat bij een brutoloon van zo’n EUR 5 000 per maand, voor ziekte en invaliditeit is dat ongeveer EUR 3 700 per maand en voor werkloosheid is dat ongeveer EUR 2 700 per maand.

Het is aan jou als werknemer om in te schatten of het financieel voordeel dat je doet met één of meerdere keuzes te maken in het plan, dit (minimale) verlies aan de opbouw van rechten waard is.

Voor de volledigheid:

– de keuze voor vakantiedagen laten de opbouw van sociale rechten onverlet (omdat het loon wordt doorbetaald, met alle inhoudingen vandien).

– aan de opbouw van vakantiegeld wordt niet geraakt, daar de eindejaarspremie niet behoort tot de basis voor berekening van het vakantiegeld.

Wat is het 'voordeel versus cash' in de tool?

Drop down pijl

Het voordeel versus cash in de tool duidt aan hoeveel je netto meer overhoudt van je 13e maand door een bepaalde keuze te maken in je cafetariaplan.

Dit voordeel komt voort uit het feit dat je voor de meeste voordelen in het cafetariaplan minder sociale bijdragen en belastingen moet betalen dan op cash.

Van waar komt mijn budget?

Drop down pijl

Je budget komt uit je 13e maand. Je 13e maand is een extra maand brutoloon dat je krijgt op het einde van elk jaar. Deze 13e maand wordt echter snel belast aan het hoogste belastingtarief van 53,50%, waardoor er van deze premie weinig overblijft.

Je budget is eigenlijk de zogenaamde werkgeverskost van deze 13e maand.

Zoals je kan lezen in deze blog, betaal je 3 soorten bijdrages op je loon:

 • Sociale bijdragen door de werkgever
 • Sociale bijdragen door de werknemer (jij dus)
 • Belastingen door de werknemer (jij dus)

Zo betaal jij met je brutoloon de sociale bijdragen werknemer én belastingen werknemer. Maar wat je niet ziet, is dat er daar bovenop ook door de werkgever nog sociale bijdragen moeten betaald worden.

In je cafetariaplan bestaat je budget uit de volledige werkgeverskost (dus inclusief alle bijdragen).

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Drop down pijl

Zie je je vraag hier niet staan?

Laat het ons weten!