Welke voordelen aan te bieden in het cafetariaplan?

Binnen een cafetariaplan kan je in principe een waaier aan voordelen aanbieden. Als KMO of zelfs grotere onderneming hou je het - in het eerste jaar van invoering - best simpel.

Roxane Lauwereins

Legal Manager

September 19, 2022

De 5 populairste voordelen

Dit zijn de 5 populairste voordelen bij ondernemingen:

  • Extra vakantiedagen
  • Terugbetaling van individueel pensioensparen
  • Ziekteverzekering
  • Fietslease
  • Multimedia

Extra vakantiedagen

Binnen het cafetariaplan kunnen werknemers kiezen voor extra vakantiedagen, bovenop de reeds toegekende vakantiedagen in de arbeidsovereenkomst. Als werkgever kies je zelf voor welk kalenderjaar werknemers extra vakantiedagen kunnen selecteren. 

Fietslease

Binnen het cafetariaplan kunnen werknemers kiezen voor een fietslease. Belangrijk hier is dat werknemers zelf geen fiets aankopen, maar ter beschikking krijgen van de werkgever, die de fiets leaset bij een derde partij. 

Multimedia

Binnen het cafetariaplan kunnen werknemers ook kiezen voor IT toestellen (elektronica). Voorbeelden hiervan zijn een smartphone, tablet, laptop, hoofdtelefoon of een printer. 

Ziekteverzekering

Binnen het cafetariaplan kunnen werknemers ook kiezen voor een (extra) ziekteverzekering. De meest voorkomende verzekering in het cafetariaplan is de ambulante medische kosten verzekering voor werknemers en hun gezin

Een ambulante medische kosten verzekering dekt dagdagelijkse medische kosten voor de werknemer en zijn gezin, met uitzondering van kosten voor ziekenhuisopnames (hospitalisatie). Voorbeelden hiervan zijn: erkende geneesmiddelen, tandarts -en orthodontiekosten, kinesitherapie, psychologen, brillen, lenzen, tandzorg, enz. 

Terugbetaling van individueel pensioensparen

Binnen het cafetariaplan kunnen werknemers ook kiezen voor een terugbetaling van individueel pensioensparen (pijler 3). Deze keuze verschaft de werknemers een terugbetaling van de premies die ze vorig jaar hebben gedaan in het kader van een individueel pensioenspaarplan (via hun bank of een verzekeringsmakelaar). 

Let op: deze soort pensioensparen heeft niets te maken met het wettelijk pensioen (pijler 1) of groepsverzekering (pijler 2).

Wat kan nog?

Naast deze 5 populaire voordelen, kan een onderneming ook andere voordelen aanbieden in het cafetariaplan. 

 Payflip lijst de belangrijkste voordelen voor jou hier even op:

  • Voordelen m.b.t. de bedrijfswagen, zoals de upgrade van de bedrijfswagen (financiering van het bijkomend TCO bedrag via het cafetariaplan) en de bestelling van bijkomende opties (GPS, …)
  • Internationale tankkaart (voor benzine- en elektrische bedrijfswagens)
  • Internet @Home
  • Laadpaal
  • Opleidingsbudget

Let op: niet elk voordeel kan zomaar in het cafetariaplan worden aangeboden! Payflip volgt de administratieve richtlijnen van de belastingadministratie en de RSZ op de voet.

Goesting gekregen om bij Payflip te werken? 

Hier vind je al onze openstaande vacatures. Val je niet helemaal in deze kraam? Stuur ons gerust een berichtje op jobs@payflip.be. We maken graag kennis!

Afbeelding vacature

Partnership lead

Looking for a partnership lead with solid stakeholder management skills. Sector does not matter!

Lees meer (EN)
Afbeelding vacature

Business developers (NL)

Looking for business developers with and without experience! As long as "sales" is in your DNA!

Lees meer (EN)
Afbeelding vacature

Customer success managers

Looking for a customer success manager with at least 2 years of experience in the Belgian salary sector, whether it would be as a legal, tax or payroll consultant.

Lees meer (EN)
Afbeelding vacature

Software engineers

Looking for software engineers with 2 years of experience (or equivalent 😉). Ideally, you have experience in both frontend and backend development, but if not, your willingness to learn wins!

Lees meer (EN)

Meer over auteursrechten

Meer over bonussen

Meer over flexibel verlonen

Meer over flexibel verlonen

Meer over verlonen

Meer over mobiliteit