Mobiliteitsbudget en de voorwaarden voor de werknemer

Met het mobiliteitsbudget kan je je werknemers eindelijk een goed alternatief aanbieden voor de bedrijfswagen. Wat het mobiliteitsbudget precies inhoudt, kan je hier lezen: wat is het mobiliteitsbudget? Hier lees je alvast of je in uberhaupt in aanmerking komt voor de invoering van het mobiliteitsbudget.

Filip Van Doninck

Co-Founder, COO

January 4, 2022

Zowel voor de werkgever als voor de werknemer zijn er immers instapvoorwaarden verbonden aan het mobiliteitsbudget. In deze blog lees je wat de voorwaarden zijn als werknemer om het mobiliteitsbudget in te voeren. 

Voorwaarden voor werknemers om in te stappen?

Als werknemer kan je pas in het mobiliteitsbudget stappen als je (het recht op) een bedrijfswagen hebt. Dit was anders in de eerste versie van het mobiliteitsbudget (van toepassing tot 31/12/2021). In de eerste versie diende een werknemer immers 12 maanden (het recht op) een bedrijfswagen te hebben gehad alvorens deze kon instappen in het mobiltiteitsbudget.

Werknemers die dus niet in aanmerking komen voor een bedrijfswagen kunnen niet deelnemen aan het mobiliteitsbudget.

Het is daarom heel belangrijk in de praktijk om in de car policy (als deel van een mobility policy) objectief te bepalen wie in aanmerking komt voor een bedrijfswagen. Een objectief onderscheid kan worden gemaakt o.b.v. functies, senioriteit, weddeschaal, opleiding,... Zo voorkom je ook eindeloze discussies tijdens recruteringsgesprekken!

Benieuwd wat de voorwaarden zijn voor werkgevers om het mobiliteitsbudget in te voeren? Dat lees je in onze blog over de voorwaarden voor werkgevers om in te stappen in het mobiliteitsbudget. 

Goesting gekregen om bij Payflip te werken? 

Hier vind je al onze openstaande vacatures. Val je niet helemaal in deze kraam? Stuur ons gerust een berichtje op jobs@payflip.be. We maken graag kennis!

Afbeelding vacature

Partnership lead

Looking for a partnership lead with solid stakeholder management skills. Sector does not matter!

Lees meer (EN)
Afbeelding vacature

Business developers (NL)

Looking for business developers with and without experience! As long as "sales" is in your DNA!

Lees meer (EN)
Afbeelding vacature

Customer success managers

Looking for a customer success manager with at least 2 years of experience in the Belgian salary sector, whether it would be as a legal, tax or payroll consultant.

Lees meer (EN)
Afbeelding vacature

Software engineers

Looking for software engineers with 2 years of experience (or equivalent 😉). Ideally, you have experience in both frontend and backend development, but if not, your willingness to learn wins!

Lees meer (EN)

Meer over auteursrechten

Meer over bonussen

Meer over flexibel verlonen

Meer over flexibel verlonen

Meer over verlonen

Meer over mobiliteit