Mobiliteitsbudget en de voorwaarden voor de werkgever

Met het mobiliteitsbudget kan je je werknemers eindelijk een goed alternatief aanbieden voor de bedrijfswagen. Wat het mobiliteitsbudget precies inhoudt, kan je hier lezen: wat is het mobiliteitsbudget? Hier lees je alvast of je in uberhaupt in aanmerking komt voor de invoering van het mobiliteitsbudget.

Filip Van Doninck

Co-Founder, COO

January 2, 2022

Zowel voor de werkgever als voor de werknemer zijn er immers instapvoorwaarden verbonden aan het mobiliteitsbudget. In deze blog lees je wat de voorwaarden zijn als werkgever om het mobiliteitsbudget in te voeren. 

Voorwaarden voor werkgevers om in te stappen?

Als bedrijf kan je jammer genoeg niet zomaar in het mobiliteitsbudget stappen. Je dient, gedurende een ononderbroken periode van minstens 36 maanden  voorafgaand aan de invoering van het mobiliteitsbudget, een bedrijfswagen ter beschikking gesteld te hebben aan 1 of meer werknemers.

Deze voorwaarde geldt (gelukkig) niet voor startende ondernemingen die jonger zijn dan 36 maanden. De ene voorwaarde waaraan startende ondernemingen dienen te voldoen is de volgende: je stelt op het ogenblik van het invoeren van het mobiliteitsbudget minstens 1 bedrijfswagen ter beschikking aan 1 of meerdere werknemers.

Dit betekent dus dat er altijd eerst een bedrijfswagen in het bedrijf aanwezig moet zijn voor er overgestapt kan worden op het mobiliteitsbudget. 

Benieuwd wat de voorwaarden zijn voor werknemers om in te stappen in het mobiliteitsbudget? Dat lees je in onze blog over de voorwaarden voor werknemers om in te stappen in het mobiliteitsbudget


Goesting gekregen om bij Payflip te werken? 

Hier vind je al onze openstaande vacatures. Val je niet helemaal in deze kraam? Stuur ons gerust een berichtje op jobs@payflip.be. We maken graag kennis!

Afbeelding vacature

Business developer

For our Belgian market, we are looking for a business developer with proven sales experience

Lees meer (EN)
Afbeelding vacature

Smart reward expert

For our Belgian market, we are looking for a smart reward expert with at least 1 year of experience in the Belgian salary sector, whether it would be as a legal, tax or payroll consultant.

Lees meer (EN)
Afbeelding vacature

Legal Manager

For our Belgian market, we are looking for a legal customer success manager with at least 1 year of experience in social or tax law.

Lees meer (EN)
Afbeelding vacature

Software Engineer

For our Belgian market, we are looking for software engineers with 2 years of experience (or equivalent 😉). Ideally, you have experience in both frontend and backend development, but if not, your willingness to learn wins!

Lees meer (EN)

Meer over auteursrechten

Meer over bonussen

Meer over flexibel verlonen

Meer over flexibel verlonen

Meer over verlonen

Meer over mobiliteit