Cafetariaplannen zijn talk of the town, zoveel is zeker. In de wandelgangen wordt het zelfs dé HR-trend van de komende jaren genoemd. Maar hoe krijg je het management op de kar van het cafetariaplan? Stoot je op argumenten als “complex”, “kostelijk” en “administratieve last”? Je bent niet de enige! Lees in deze blogpost hoe je als HR verantwoordelijke vakkundig je case kan verdedigen en binnen de kortste keren een cafetariaplan kan serveren aan je team.
In geen enkele sector staat kennis delen (knowledge sharing) zo centraal als in de HR sector. Zo dienen people managers zich maar aan te melden op LinkedIn en zien ze al een massa aan waardevolle tips rond HR tools en webinars verschijnen. Als er dan een exotisch concept à la ‘cafetariaplan’ in de feed of in de nieuwsbrief van een sociaal secretariaat passeert, zijn gepassioneerde personeelsverantwoordelijken al snel getriggerd om dit verder te googlen. En gelijk hebben ze, want een gewaarschuwde HR manager is er twee waard!
Bij het googlen van de term ‘cafetariaplan’ krijg je in amper 0,4 seconden een kleine 30.000 hits. De zoekresultaten zijn over het algemeen heel gelijkaardig: abstracte artikels en links naar e-books of whitepapers van sociale secretariaten. Maar zelfs als een startup zoals Payflip een lans breekt om concreter en duidelijker te communiceren over het concept van een cafetariaplan (hier hebben we het zélf over de nadelen van een cafetariaplan), blijft een dergelijke communicatie redelijk passief.
Daarom is een ‘tweede kennismaking’ met het concept van flexibel verlonen in de vorm van een webinar een heel goede zet! Zeker als je weet dat ze regelmatig georganiseerd worden tijdens de middag en gratis zijn ;). Bekijk hier een webinar over flexibel verlonen.
Eens je als personeelsverantwoordelijke een beter beeld hebt gekregen over het concept van het cafetariaplan, raadt Payflip je aan om verder je licht op te steken bij verschillende providers.
Deze providers staan immers midden in de cafetariaplan praktijk en kunnen jou voorzien van insider information op maat van jouw bedrijf. Zo hecht Payflip heel veel belang aan de vragen waarom je een cafetariaplan zou invoeren en de animo die er zou zijn in het team voor een cafetariaplan. Een situatie waarin er met een ‘cafetariaplan kanon’ op een mug geschoten wordt, willen we ten allen koste vermijden. Daarom stelt Payflip bijvoorbeeld dikwijls voor deze survey te organiseren bij het personeel om de populariteit van het concept te testen.
Als de puzzelstukjes meer en meer in elkaar lijken te vallen, doe je er goed aan om eens alle informatie die relevant is voor jouw onderneming samen te vatten in een presentatie. We hebben zelf al een voorbeeldpresentatie over het cafetariaplan gemaakt.
Een dergelijke presentatie spreekt idealiter over de volgende topics: het concept, de voordelen voor de werknemers, de kosten voor de werkgever, een concreet voorbeeld van een cafetariaplan transactie en de operations achter het cafetariaplan.
Let us explain 📣!
Flexibel verlonen is een trend die niet meer uit het huidige salaris landschap weg te denken valt. Het on-demand principe dat consumenten rond de oren vliegt (denk maar aan Netflix, Spotify,...) kan wel degelijk zijn ingang vinden in het loonpakket. Daarom: praat over verloning alvorens je werknemers dit doen 💪.
Hier vind je al onze openstaande vacatures. Val je niet helemaal in deze kraam? Stuur ons gerust een berichtje op jobs@payflip.be. We maken graag kennis!
For our Belgian market, we are looking for a smart reward expert with at least 1 year of experience in the Belgian salary sector, whether it would be as a legal, tax or payroll consultant.
Lees meer (EN)For our Belgian market, we are looking for a legal customer success manager with at least 1 year of experience in social or tax law.
Lees meer (EN)For our Belgian market, we are looking for software engineers with 2 years of experience (or equivalent 😉). Ideally, you have experience in both frontend and backend development, but if not, your willingness to learn wins!
Lees meer (EN)